Segíthetünk?

Egy monopol piac mindig egyet jelent a magas árral.

Ez nem feltétlenül párosul rossz minőséggel, van olyan helyzet, amikor a monopol helyzetben lévő cég attól még igyekszik szépet és jót nyújtani, hogy a fogyasztónak nincs rajta kívül választása. De az ár mindig magas. Még nem láttam olyan helyzetet, amiben egy cég egyedüliként tevékenykedett egy piacon, és ott ne lettek volna irreálisan magas árak. Ha valaki tud ellenpéldát, szívesen hallgatom!

Hol van most monopolpiac? Ha az ember végiggondolja, hogy mi ennek a weboldalnak a címe, és melyik cég jut eszébe arról, hogy levélfeladás, akkor nem nehéz kitalálni, hogy mire gondolok, amikor az első bejegyzést monopolpiac témájában teszem.

Pedig az idők változnak. Ahogy a telefonosoknál is verseny lett előbb-utóbb, és ma már elképzelhetetlen, hogy egy vállalkozóért kétévenként ne vívna vérre, de leglábbis kemény forintokra menő harcot két vagy három mobilszolgáltató, ugyanúgy eljött az idő, amikor már a leveleket sem egy cég kézbesítheti.

Szóval a kérdés egyszerű:

Segíthetünk azzal, hogy bemutatjuk az egyre szélesebbre nyíló postai piacot, és ezáltal megmutatjuk, hogyan csökkenthetők egy magyar vállalkozás postaköltségei?

Összesen 0 hozzászólás

Fontos a vélemémye, írja meg!